DataLaakin tarina

Koulutus - Konsultointi - Kehittäminen

DataLaakin tarina

9.7.2017 datalaaki tarinat 2

Lahdessa tarvitaan tietotekniikan yrityskoulutusta

90-luvun puolenvälin jälkeen Lahden ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa päätettiin tehostaa ja kehittää yrityskoulutusta ja koota siihen suuntautuvat osaajat.

Työelämän ja yritysten tarpeisiin oli aiemminkin atk-koulutusta tarjottu, mutta nyt siihen perustettiin yksikkö – dataLAAKI. Tämä porukka oli myös hoitanut Microsoftin kumppanina Windows 95 -koulutukset mm. jälleenmyyjille.

Pienestä, mutta pippurisesta joukosta kehittyi muutamassa vuodessa tunnettu ja arvostettu koulutuksen toteuttaja. Pääosin koulutukset keskittyivät sen ajan PC-ohjelmistoihin, Lotus 1-2-3, WordPerfect, Paradox, DOS ja Windows. Microsoftin Office-paketointi ja Windows 95 syrjäyttivät nopeasti muut myös yrityksissä.

Peruskoulutusten lisäksi tarjottiin pidempiä MITU– ja WITU-kursseja (mikro-ja Windows-tukihenkilö).

Henkilöstöä piti myös nopeasti palkata lisää, kun eräskin voimahahmo kävi työharjoittelijaa katsomassa ja jäi sille tielleen :).

Verkostot ja yhteistyökumppanit

dataLAAKI vastasi yritysten osaamistarpeiden tyydyttämiseen. Yhteistyökumppaneiden ja verkostojen kautta kouluttajiksi saatiin sen ajan Suomen huippuja mm. Jyrki Kivimäki tiiliskivikirjoineen ja hengästyttävine koulutuksineen, Kimmo Rousku täydensi lähiverkkojärjestelmien tietoturvalla ja yhteistyö IT-Education Centerin kanssa käynnisti Lahdessa Microsoftin sertifiointitutkintojen sarjan. Ei tarvinnut lähteä enää Helsinkiin, vaan MCSA-tutkinnot koulutettiin ja testit suoritettiin Lahdessa.

Vuosituhannen vaihteessa koulutuksia toteutettiin noin 10 hengen voimin. Sitten alkoivat organisaatiomuutokset, Laakista siirryttiin Päijät-Hämeen koulutuskonserniin, Lahden kauppaoppilaitokseen, Koulutuskeskus Salpaukseen. Tosin koulutus-ja työtilat pysyivät edelleen Sammonkatu 8:ssa.

Laakista tuli lyhenne, josta piti päästä eroon, niinpä myös dataLAAKI muuttui dataTiimiksi.

Tutkinnot pääosassa – täsmäkoulutus hiipuu

Muutto Businesstaloon aloitti uuden ajan ja tiimikin pikkuhiljaa kuihtui pois. Palasimme 90-luvun alkupuolen tilanteeseen, yrityskoulutuksia hoidettiin silloin kun muilta koulutuksilta aikaa jäi. 1-3 opettajaa yritti vastata kysyntään, mutta vaikeaksi se kävi.

Asiantuntijatason Microsoftin sertifiointikoulutuksia vielä toteutettiin menestyksekkäästi. Salpauksen ja Lamkin Pearson VUE -testikeskus näytteli merkittävää roolia, jossa Teuvo Tiihonen hoitelee testitykset ja tekniikat mallikkaasti.

Uusi alku

Nyt DataLaaki Oy nousee kuin Fenix-lintu ja aloittaa uusien yhteistyökumppaneiden ja verkostojen tuella kattavan ICT-koulutus- ja konsultointitoiminnan Lahden seudulla.

Yli 50 yrityksen ja organisaation kanssa toteutettiin lukuisia koulutuksia ja konsultointeja, jotka pääosin keskittyivät Microsoft 365 ja Teamsin sisältöihin, suunnitteluihin ja käyttöönottoihin.

DataLaakin tarina 2

 

2 Responses

 1. Armi Pusa sanoo:

  Hienoa Ari,
  Hyvä historia ja uudelleen nousu olisi hienoa. Arvasin, että jotain alat kehitellä.
  Tarvittaessa mukana!

  Terveisin Armi

 2. admin sanoo:

  Kiitos Armi.

  Vielä ei jaksa lopettaa, kun virtaa ja ideoita riittää.

Comments are closed.