DataLaakin tarina 2

Koulutus - Konsultointi - Kehittäminen

DataLaakin tarina 2

3.8.2021 datalaaki konsultointi koulutus Office365 pilvipalvelut tarinat Teams verkkokurssi 0

Neljän vuoden aikana pääsi tekemään mielenkiintoisia projekteja ja koulutuksia. Pääasiallisesti toiminta pyöri Microsoftin 365- ja Teams-palveluiden ympärillä.

Varsinkin Teamsin ilmestyttyä, koulutukset keskittyivät pitkälti sen toiminnallisuuksiin ja käyttömahdollisuuksiin.

Yli 50 yritystä ja organisaatiota, seurakuntia ja Lahden peruskoulujen opettajat tuli käytyä näiden muutamien vuosien aikana läpi hyvinkin erilaisissa olosuhteissa ja tiloissa.

Seurakuntien koulutukset veivät mukavasti maakuntakierroksille ja peruskoulujen opettajien kanssa tehtiin digiloikkaa vihko ja kynä -ajasta.

Kuntapuolella Hollolan kunnan kanssa henkilöstölle toteutettiin laaja 365 ja Teams -koulutusrupeama. Tauoilla oli tarjolla aina mokkapaloja :).

Alueen yritysten kanssa koulutettiin henkilöstöä, suunniteltiin ja rakennettiin organisaation, tiimien ja projektien tarpeisiin uudenlaisia digitaalisia toimintaympäristöjä. Haastavinta näissä oli usein toimintatapojen muutostarpeet. Varsinkin omien tiedostopalvelimien tiedostokäsittelystä luopuminen on edelleen vaikea ja kipeä asia :(.

Ylipäätään se ikiaikainen tiedostojenkäsittely ja perinteisiin tiedostomalleihin juuttuminen on usein se digiloikan vaikein kynnys.

Korona paiskasi työntekijät etätöihin, suuren osan ilman valmiuksia hoitaa päivittäisiä työasioita verkon välityksellä. Verkkokokoukset ja etäyhteyksien käyttö räjähti 2020. Teamsin verkkokokoukset ja -etäopetus otettiin käyttöön ja myös näiden asioiden kouluttaminen DataLaakissa hoidettiin etänä ja hybridinä.

Verkkokurssit tarjottiin yhteistyökumppani Wistec Trainingin kattavan verkkokurssitarjonnan kautta. Näitä palveluja hyödynsivät paljolti yksityiset henkilöt, jotka halusivat omatoimisesti opiskella uusia asioita. Adoben kuvankäsittely- ja julkaisukurssit olivat varsinkin suosittuja. Yrityksille tarjottiin verkkokurssit laajempina palvelupaketteina.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja asiakkaille hienosta vuosikymmenien matkasta!

DataLaaki hiljenee 30.9.2021.

(Minä en välttämättä vielä mihinkään katoa :))

Kiittäen

Ari Saloranta

DataLaaki Oy

Mistä kaikki sai alkunsa: DataLaakin historia