Office 365 kokkisota

Koulutus - Konsultointi - Kehittäminen

Office 365 kokkisota

8.1.2019 datalaaki konsultointi koulutus Office365 pilvipalvelut tarinat Teams verkkokurssi 0

Kokkisota ja Office 365 – mitä yhteistä näillä on?

Käytössä on erilaisia raaka-aineita, joista osaava kokki loihtii herkullisia ateriakokonaisuuksia  – osaamaton taas epäonnistuneita luotaantyöntäviä annoksia.

Office 365:ssä on tarjolla hyviä raaka-aineita, joista osaavat toimijat saavat koottua kulloiseenkin tarpeeseen soveltuvia työ- ja viestintäratkaisuja.

Tehdään kuten aina ennenkin – loihditaan uusia tehokkaita herkkuja

Kun on vuosikausia syöty hyväksi todettuja makaronilaatikoita, lihakeittoja, lehtipihvejä, uunimakkaroita ja lämpimiä leipiä, niin mitäpä sitä uusia mössöjä maistelemaan. Pysytään wordeissa, exceleissä ja sähköposteissa (edelleen hyviä työvälineitä, mutta jakaantuu uusien välineiden kanssa oikeanlaisiin tehtäviin)..

Innokas, tietämätön”kokki” ottaa uusia raaka-aineita, joskin niitä tuntematta, ja yhdistelee mansikoita uunimakkaraan, loihtii perunapäärynäjäätelökakun sillikoristein. Joskus saattaa syntyäkin herkullisia aterioita, joskaan ei syvällä osaamisella tai ymmärryksellä.

Teams on helppo ottaa käyttöön ja siihen näppärästi yhdistellä eri Office 365 sovelluksia ja palveluita, mutta tietämättä mitä milläkin välineellä voi tehdä ja mihin tarkoitukseen ne on suunniteltu, saadaan usein toimimaton ja ennen kaikkea käyttäjien hylkimä kokonaisuus.

Osaava kokki tuntee raaka-aineet, niiden soveltuvuus yhteen muiden käytettävissä oleviin ja oikeanlaisen valmistustekniikan. Näin Office 365:n raaka-aineistakin suunnitellaan ja rakennetaan oikeaan tarpeeseen soveltuva kokonaisuus.

Viestinnän pirstaloituminen ja tekemisen elinkaari

Organisaationsisäiseen ja ulkoiseen viestintään on tarjolla Office 365:ssä Outlookia, Yammeria, Skype for Businessia (korvautuu jo Teamsilla), Sharepointia ja Teamsia, joka pitää sisällään moninaisen viestintäpaletin. Milloin pitäisi käyttää mitäkin, mihin sopii, mihin ei. Keskusteleeko osa Yammerissa, toiset sähköpostilla, kolmannet Teamsissa ja kukaan ei saa kokonaiskuvaa mitä on meneillään.

Office 365 on käytössä ja suunnitelmissa niin isoissa kuin pienissä organisaatioissa, mutta suuri osa ostetusta kokonaisuudesta on täysin käyttämättä. Kuinka monessa yrityksessä edelleen yrityksen videomateriaali tungetaan Youtubeen, tiedostot lojuvat vieläkin sikinsokin tiedostopalvelimilla (pahimmassa tapauksessa siellä, OneDrivessä ja SharePointissa), tehtäviä on yhdellä Outlookissa, toisella To-Dossa, kolmannella Plannerissa ja muilla Trellossa, muistilapuilla tai milloin missäkin.

Verkkokokousten ja pikaviestinnän siirtyminen Skype for Businessista Teamsiin tuo uusia ulottuvuuksia, tehokkaampia (ja helpompia) verkkokokouksia, monipuolista ja yhtenäisempiä (pika)viestintätapoja. sekä dokumentaation että yhteisen tekemisen suunnittelun näkyvyyden.

Office 365 -pilvipalveluista saadaan tehokas kokonaisuus suunnittelulla ja osaavilla käyttäjillä.

Osaamattomuuden kirouksesta osaavaan organisaatioon!

Osallistuvaa ja osaavaa vuotta 2019!