OneNote – Teamsin piilotettu helmi

Koulutus - Konsultointi - Kehittäminen

OneNote – Teamsin piilotettu helmi

4.6.2020 datalaaki konsultointi koulutus Office365 pilvipalvelut Teams 0

Kesä on aluillaan ja digiloikkia hypitty pilvissä ja verkoissa. Uusia työvälineitä on otettu käyttöön ja Teamsin verkkokokoukset ovat rutiinia useimmille etätyöläisille, -opettajille ja -opiskelijoille.

Mutta monelle Teamsin verkkokokouksiakin käyttäneelle Microsoft 365 Teams on vielä hyvin vieras ja tuntematon. Verkkokokoukset ovat vain pieni osa yhteistyön ja tiimien työpöytää.

Yksi merkittävä yhteistyön työväline on OneNote ja sekin on jokaisen Teams-tiimin keskeinen osa. No, kuinka moni sitä tiimien viestinnässä, tiedon tuottamisessa on hyödyntänyt? Melko harva organisaatio on löytänyt sen. Löydettyään OneNoten useimmat siihen ihastuvat.

Jokainen Teamsin tiimi pitää sisällään tiimiläisten yhteisen muistikirjan. OneNote on kuitenkin ollut ”piilossa” ja osaavat ovat sen lisänneet tiimiensä yhteisten työkirjojensa välineeksi. Nyt OneNote löytyy jo Teamsin käyttäjävälilehdistä suoraan.

Muistikirjan rakenne ja sisältö

Kun OneNoteen pääsee sisään, niin siitä kehkeytyy käyttäjille erinomainen työväline erilaisiin tarpeisiin. Muistikirja poikkeaa perinteisestä Wordin A4-alustasta ja tieto sivuille tuotetaan lohkoina haluttuihin sivualustan kohtiin. Muistikirja koostuu osista, osaryhmistä, sivuista ja sivuilla olevista sisältölohkoista/-kappaleista.

OneNote Teamsissa, selaimella ja sovelluksella

OneNote muistikirjat voivat olla henkilökohtaisia, yhteisiä ja sijaita OneDrivessa, Teamsissa (SharePointissa) tai omilla levyillä.

OneNotesta on kaksi versiota, joista selain- ja Teams-versiot käyttävät OneNote for Windows 10 -työpöytäversiota ja se perinteinen OneNote 2016 -versio (nämä eri versiot eivät valitettavasti edistä OneNoten selkeyttä).

Pitkäaikaisena OneNote-käyttäjänä perinteinen OneNote 2016 -versio on se oikea versio, mutta OneNote for W10 -versiossa on kyllä joitakin käteviä ominaisuuksia.

Mielestäni OneNoten parhaita ominaisuuksia ovat mm. tiedot ovat yhdessä tiedostossa, sivuille voi lisätä vapaasti kaikenlaista tietoa, tiedon ryhmittely on helppoa, haku on erinomainen ja voin käyttää sitä suoraan mobiililaitteillakin.

Osaamattomuuden kirouksesta osaavaan organisaatioon!

Ota yhteyttä,
laitetaan Teamsit ja muut digiajan työvälineet ja
osaaminen kuntoon.