Ylistä työkaveria – kehu tiimiä

Koulutus - Konsultointi - Kehittäminen

Ylistä työkaveria – kehu tiimiä

17.6.2019 datalaaki konsultointi koulutus Office365 pilvipalvelut Teams verkkokurssi 0

Tiimityölle yksi työväline

Teemme työtämme useilla eri sovelluksilla ja järjestelmillä. Päivän aikana hypimme ohjelmaikkunasta toiseen ja selainvälilehdille haemme eri osoitteista tietoa, sovelluksia ym.

Nykyinen työmme edellyttää uusia työvälineitä
– mitä vähemmän sen parempi!

Ajatus yhdestä ohjelmasta/käyttöliittymästä, jonka kautta voisimme tehdä ainakin suurimman osan tehtävistä ja viestinnästä on houkuttava ja tätä päivää. Office 365 on läjä erilaisia ohjelmistoja ja järjestelmiä, joilla päivittäin työtämme teemme.

Teams on käyttöliittymä, jolla saamme koottua tarvittavat työvälineet, tiedostot, tekemiset ja viestinnän saman ohjelman alle.

Nopealla vauhdilla on tullut suoria liittymiä ohjelmistoista Teamsiin, jolloin sovelluksen käyttö onnistuu suoraan oman tiimin sisältä. Intran tärkeät uutiset, tiedot ja lounaslistat ovat usein paremmin esillä käyttäjien omissa tiimeissä kuin intran sivuilla kahlattaessa.

Tiedostojen käsittely OneDrivestä, SharePointista on kehittynyt ja yhdistynyt Teamsin sisään, jolloin käyttäjän ei tarvitse tuskailla eri kirjastojen ja kansioiden kanssa, vaan löytää tarvittavat tiedostot tutuista tiimin kanavista. Viestintäkin voidaan keskittää Teamsin sisään ja kytkeä Yammer, Twitter, Facebook ja Outlook hoitumaan tiimien kanavissa.

Microsoftin tavoitteena on luoda työpöytä, jonka kautta niin Office 365 että muiden ohjelmistot ja tiedot on käytettävissä.

Yhteisö kannustaa toisiaan parempaan

Jo armeijassa sain lempinimen ”Pastori” ja eräänlaiseksi ATK-saarnaajaksi itsensä vuosien varrella on tuntenutkin. Keväällä kiersin seurakuntia, julistin pilvipalveluita ja toin uuden työn sekä yhteisöllisyyden sanaa seurakuntalaisille.

Juhlavissa juhlasaleissa arkinenkin Office 365 -koulutus muuttuu ylevämmäksi ja Teamsin tiimien yhdessä tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen  innostaa kehumaan työtovereitakin.

Koulutuspalautettakin tulee jatkuvasti, yleensä positiivista ja mieltä nostattavaa (siksi tätä on mukava tehdäkin 🙂 ).

Hyvää kesää!

t. DataLaaki